dimarts, 23 d’agost del 2011

Lectures de Bàsic 1


Per al nivell Bàsic 1 (CPNL), aquest curs els he fet llegir dos llibres:

Això també és casa teva, de M. Leza i M. Marín, de l'editorial Deparis, col·lecció Carrer Llapís.

Aquest llibre narra històries i situacions quotidianes en la que es troben les persones nouvingudes quan arriben a Catalunya. El llibre ho narra en clau optimista i d'esperança, sense deixar de banda les dificultats amb les que es troben els nouvinguts. A banda, dóna una sèrie d'informacions pràctiques que poden ajudar al seu dia a dia, com per exemple com dur a terme l'empadronament, on aprendre català, etc.

Tant de gust... Senyor Maragall, de M. Carme Bernal i Carme Rubió, de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, col·lecció Tant de gust.

Aquest any celebrem l'any Maragall i és per això que vaig decidir fer llegir aquest llibre, per treballar la lectura i, a la vegada, la figura de Joan Maragall. El tipus d'activitat va ser diferent, perquè el llibre conté la biografia i una sel·lecció de Maragall, per això vam treballar com es vivia en l'època, i tres poesies que van haver de llegir, comentar i, en grups de 4-5, escriure una nova poesia seguint el model de Maragall. El resultat va ser d'allò més satisfactori, ja que van escriure unes poesies molt originals!!