dimarts, 23 d’agost del 2011

Lectura de Bàsic 2

Per al nivell de Bàsic 2 (CPNL), vaig triar:

Les mateixes estrelles, de Núria Martí, de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, col·lecció Llegim.

Narra la història de la Teresa i la seva filla Miranda, que fugen de la Guerra Civil a bord del Winnipeg, vaixell que va finançar Pablo Neruda per ajudar als refugiats espanyols a trobar una nova vida a Xile. Aquesta obra va guanyar el 1er. Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil, organitzat per CCOO de Catalunya.

La història va ser molt ben acollida pels alumnes, ja que és una història més o menys propera, i narra una etapa de la nostra història que molts d'ells desconeixen i els ajuda a entendre millor la nostra realitat i la de la nostra llengua.

2 comentaris:

Núria Martí Constans ha dit...

Que bé que Les mateixes estrelles us hagi estat útil! La Lectura Fàcil és una eina magnífica per aprendre la llengua. De fet, m'hi he "enganxat" tant que acabo de treure el segon: Trampa de foc. I espero que faci tan bona feina com el primer! Salutacions ben cordials i enhorabona per les iniciatives lectores!

llibertat ha dit...

A l'Aula de Llengua de Tàrrega vam llegir i comentar Les mateixes estrelles i després l'autora, Núria Martí, en va fer una presentació i va dialogar amb les alumnes. Va ser una experiència molt enriquidora, l'alumnat es va implicar molt i va acabar el curs amb moltes ganes de continuar llegint en català. Tot un èxit!